CRIZA PRIN CARE TRECEM

In jos

CRIZA PRIN CARE TRECEM Empty CRIZA PRIN CARE TRECEM

Mesaj Scris de Tomsa Gheorghe la data de Vin Feb 20, 2009 1:47 pm

affraid Propun ca tema de discutii "OPORTUNITATI DE AFACERI PENTRU DETECTIV PE TIMPUL CRIZEI"
Tomsa Gheorghe
Tomsa Gheorghe

Numarul mesajelor : 48
Varsta : 70
Localizare : Bistrita
Profesia : detectiv particular
Stare de spirit : ff buna
Data de inscriere : 09/02/2009

http://www.legenda.bistrita.ro

Sus In jos

CRIZA PRIN CARE TRECEM Empty Criza prin care trecem

Mesaj Scris de Dumitrache Tudorache la data de Joi Mar 12, 2009 5:56 pm

In conditiile acutizarii crizei economice,fenomenele social-economice vor suferi grave si complexe derapaje ce vor afecta major viziunea,dar,mai ales, eficienta dezvoltarii si progresului oricarui tip de afaceri.
Cele mai multe firme din Romania au preluat un management modern,dinamic,generator de avantaje competitive intr-un mediu de afaceri complex dar,in general ,binecunoscut si studiat.
Criza economica si financiara,din pacate,se anunta de lunga durata.Inceputul acesteia a demonstrat deja dureros pentru multi intreprinzatori ca nu sunt pregatiti si nu stiu cum sa raspunda impactului factorilor de influenta generati de criza iar deciziile si actiunile acestora,in lipsa unei "culturi a informatiei",se dovedesc nefundamentate,lipsite de scenarii alternative de foarte multe ori in afara dinamicii pietelor,ceea ce le arunca in bratele incertitudinii riscului si falimentului.
In aceasta conjunctura,detectivul particular , acceptat in mentalul colectiv ca omul care se ocupa de infidelitate,se poate impune in fata unor manageri prin profesionalism.
Etapa conducerii empirice in care intuitia si experienta conducatorului au detinut locul principal,a trecut.Lasand in continuare managerului actual problemele de management stiintific si administrativ,detectivul particular poate prelua segmentul cel mai vulnerabil in perioadele de criza:
-managementul relatiilor si comportamentului uman-managementul sistemului si dependenta acestuia fata de factorii de influenta a mediului ambiant.
Legea nr.329,desi o lege incompleta si imperfecta,ofera totusi suficiente prerogative detectivului particular pentru a crea un pachet complet de servicii unor manageri dispusi sa priceapa caracteristicile esentiale ale managementului firmelor pe timp de criza si a necesitatii dezvoltarii si maturizarii managementului printr-o abordare interactiva si interdisciplinara in care informatia si detectivul pot fi factori vitali.
Caracteristicile esentiale ale managementului au fost si vor ramane in orice situatie o prerogativa a liderului in stransa legatura cu globabilitatea si viziunea prospectiva .Dar,probleme esentiale in activitatea acestuia legate de resurse umane,memoria sociala,pot lesne intra in oferta de servicii a firmelor de detectivi.
Managementul in intelesul restrictiv este stiinta conducerii contemporane.Acesta este mai repede practica decat stiinta sau profesie desi contine elemente din ambele.
Cunostintele acumulate si recunoscute de cele mai multe ori sintetizate si formate in conformitate cu descoperirea adevarului general sau actiunea legitatilor generale sunt hotaratoare in admiterea detectivilor in viata oricarei firme aflate in dificultate atata timp cat convinge ca detectivul unei firme reprezinta un interes pentru progresul artei conducerii fara a afecta ori intersecta stiinta conducerii.
Plecand de la distinctia dintre actul de conducere asumat de lider prin lucrurile pe care vrea sa le implineasca si management sau altfel spus indeplinirea optimala a acestor lucruri,detectivul particular se poate impune in orice staff prin acte si studii conceptuale in elaborarea unor noi sisteme,metode,tehnici si modalitati de conducere de natura sa asigure ridicarea eficientei ori inlaturarea riscurilor.
Cu tact si eleganta,detectivul particular interesat in primul rand de propria sa afaere,poate demonstra utilitatea sa in firma prin atacarea premiselor psihologice,informationale,tehnice si,de multe ori,juridice,aspecte insuficient controlate de manageri si cu efecte negative regasite in rezultatele economico-financiare.
Daca pana in acest moment in afaceri nimic nu a fost permanent,criza va dovedi ca nimic nu mai este previzibil.
Vom asista la un lant de falimente-si aici nu mai avem ce face-dar putem avea un rol activ in derularea altui fenomen previzibil si anume,dizolvarea ori fuzionarea unor firme unde, evident, detectivul particular poate fi extrem de eficient in demontarea diferitelor frenezii de montare si demontare de restructurari si rasturnari cotidiene a strategiilor,a transferurilor de capital,active si personal.
Toate firmele fara exceptie vor fi supuse unor dure atacuri asupra capitalului tehnic,resurselor umane,resurselor financiare,ori fara crearea unui sistem informational diversificat si flexibil vor falimenta.
In ultima perioada,am avut intalniri cu mai multi oameni de afaceri carora le-am propus un exercitiu de simulare deizionala cu sau fara sistem informational.
In varianta cu sistem informational,am inclus activitatea detectivilor ca subsistem decizional interior si exterior capabil asa gestioneze informatii in mijlocul(inima)sistemului decizional cu asumarea verificarii,reverificarii si sintetizarii pe intregul flux informational.Oferta a fost acceptata.
Sunt optimist in ceea ce inseamna tendinta de maturizare a omului de afaceri care pare a fi mai sensibil in fata unor proiecte ale gandirii strategice in ceea ce priveste contracararea riscurilor.
Am constatat ca in aceasta perioada,detectivistica privata are o sansa tocmai prin faptul a agentii economici din Romania sunt puternic marcati in ceea ce priveste dimensiunea riscurilor in afaceri,mai ales in aceasta perioada de criza.Cu cat procesul de recesiune si criza este acceptat ca dificil si indelungat,cu atat mai mult putem interveni in favoarea celor capabili sa gandeasca si sa actioneze creativ si eficient,
Cei inteligenti au inteles deja ca riscurile nu sunt doar de natura comerciala,financiara si tehnologica.
Voi reveni.
Doru
Dumitrache Tudorache
Dumitrache Tudorache

Numarul mesajelor : 44
Varsta : 64
Localizare : FOCSANI
Profesia : Director - "Gip Detectiv 329"
Stare de spirit : antimediu
Data de inscriere : 09/02/2009

Sus In jos

CRIZA PRIN CARE TRECEM Empty Re: CRIZA PRIN CARE TRECEM

Mesaj Scris de Tomsa Gheorghe la data de Joi Mar 12, 2009 8:28 pm

Ceva concret ! A-ti avut in ultimele luni un caz de investigat referitor la recuperarea unui debit , dupa ce toate formele legale au fost indeplinite (somatie,titlu executoriu)???. Cum a-ti rezolvat cazul ??? Va rog sa discutam pe cazuri concrete, din experienta proprie(daca aveti !)
Multumesc d-ul Doru !!!
affraid
Tomsa Gheorghe
Tomsa Gheorghe

Numarul mesajelor : 48
Varsta : 70
Localizare : Bistrita
Profesia : detectiv particular
Stare de spirit : ff buna
Data de inscriere : 09/02/2009

http://www.legenda.bistrita.ro

Sus In jos

CRIZA PRIN CARE TRECEM Empty Re: CRIZA PRIN CARE TRECEM

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum